Freek - Team Esses
+

Freek

De mooiste family office van Nederland waar mensen graag voor en mee werken: dat is het doel van oprichter en algemeen directeur Freek de Haas. Want met een gedreven team bouwen aan financieel en maatschappelijk sterkere bedrijven, vindt hij het mooiste dat bestaat. Zeker als de juiste voorwaarden aanwezig zijn: wederzijds geloof en het lef om andere keuzes te maken.

Freeks kracht? Hij ruikt kansen, heeft een scherp oog voor de juiste investeringsdoelen en kan snel beslissen. Én… hij heeft daarbij alle aandacht voor de mens. Want door zich open te stellen, ontstaat vertrouwen. Dé basis voor Freek om zaken te doen.

Ontmoet Freek op LinkedIn
Pim van Berlo
+

Pim

Razendsnel complexe zaken combineren, patronen herkennen en terugbrengen tot de essentie. Het is dagelijkse kost voor head of investments Pim van Berlo. Daarna formuleert hij de juiste strategie, binnen de kaders van: onze overtuigingen (1), continuïteit van geïnvesteerd vermogen (2), rendementspotentieel (3) en duurzaamheid (4).

Dat doet Pim met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en met veel plezier. Want werken met ondernemers die keuzes durven maken en er echt voor gaan: dat beweegt hem. Door de combinatie van zijn strategisch denkvermogen en aandacht voor wat ondernemers drijft, kan hij hen ook echt helpen de volgende stap te zetten.

Ontmoet Pim op LinkedIn
+

Joseph

De rode draad in de carrière van Joseph Tsun Kiet Man is het toepassen van data-analyse. Met talloze doelen: van het voorspellen van profielen en het onderzoeken van de markt tot het optimaliseren van processen en het bepalen van een datastrategie. Als data analytics lead maakt Joseph gegevens waardevol.

Net als voor onze portfoliobedrijven – die vaak data verzamelen, maar niet altijd gebruiken. Kortgezegd: hij zorgt ervoor dat je betere beslissingen neemt. Dat we bij Esses altijd vanuit een ESG-perspectief (Environmental, Social & Governance) denken en doen, maakt ons werk voor Joseph des te mooier.

Ontmoet Joseph op LinkedIn
femke vlasblom
+

Femke

De onzichtbare hand in het team, dat is Femke Vlasblom. Ze is precies, heeft een olifantengeheugen én ze brengt rust. Het resultaat van haar karaktereigenschappen: een heel team dat excelleert.

Naast office manager is Femke personal assistent én HR-medewerker. Oftewel: ze is een echte alleskunner met een sterke focus op de portefeuilles people en facility.

Ontmoet Femke op LinkedIn
+

Rolf

Vraagstukken op het gebied van administratie, fiscaliteit en juridische zaken? Die komen op het bordje bij tax & legal manager Rolf van den Eerenbeemt (en bij collega Erwin). En daar zijn deze dossiers op de juiste plek, want Rolf is als fiscalist zeer ervaren in het begeleiden van family offices, DGA’s en (familie)bedrijven.

Zeker, binnen Rolfs vakgebied draait het om techniek en cijfers. Maar daar staart hij zich niet blind op. Hij houdt rekening met emoties, gevolgen voor de organisatie en de mensen daarachter, en weegt alle belangen vakkundig af.

Onmoet Rolf op LinkedIN
+

Bert

Vijf jaar accountancy + vijfentwintig jaar corporate finance = een uiterst ervaren Bert Lippens. Onze investment director is dan ook zeer bedreven in de aankoop- en verkoopbegeleiding van ondernemingen of aandelen daarvan. Als regisseur van deze trajecten in verschillende sectoren heeft hij de afgelopen dertig jaar bovendien een stevig netwerk opgebouwd, grotendeels binnen Nederlandse familieondernemingen.

De afwisseling en de dynamiek: dat is wat Berts werk uitdagend houdt. Daarbij balanceert hij continu tussen ratio en emotie om voor alle partijen tot het beste resultaat te komen. Hebben we een belang in je bedrijf? Dan zet Bert z’n kennis, ervaring en netwerk in om je onderneming op een hoger niveau te brengen. Win-win!

Ontmoet Bert op LinkedIN
+

Erwin

Tax & legal director Erwin Trum helpt anderen graag met oplossingen voor een breed scala aan fiscale vraagstukken. Logisch, want hij is zeer ervaren als fiscalist van familiebedrijven en bij family offices. Zijn kennis rijkt dan ook veel verder dan het opzetten van verschillende juridische en zeggenschapsstructuren.

Vanzelfsprekend zorgt Erwin ervoor dat onze organisatie voldoet aan de fiscale wet- en regelgeving én aan onze eigen ethische standaarden op het gebied van belastingen en transparantie. Tegelijkertijd is hij samen met collega Rolf beschikbaar voor onze investeringen om te klankborden over fiscale onderwerpen.

Ontmoet Erwin op LinkedIN
Ellen - Esses Capital Partners
+

Analytisch sterk, resultaatgericht en accuraat: dát is Ellen Aben in een notendop. Tel daar haar ervaring op het gebied van accounting, reporting en business controlling bij op, en je weet: op Ellen als investment controller kan ik bouwen en vertrouwen.

Financiële processen en data leveren Ellen een heleboel informatie op. En nieuwsgierig als ze is, gaat ze daarbij áltijd op zoek naar kansen. Goed om te weten: voordat je samen een mogelijkheid verzilvert, legt ze in klare taal uit wat wanneer wijsheid is en waarom. Das wel zo fijn!

Ontmoet Ellen op LinkedIn
lieke breurs - ESSES
+

Een dubbele master in Supply Chain Management en Finance, een brede interesse én een flinke portie nieuwsgierigheid… Lieke is een veelzijdig professional. Tel daar haar ambitie en gedrevenheid bij op, en je snapt dat ze een gewaardeerd lid is van het Esses-team.

Als investment analyst combineert Lieke analytisch vermogen met intuïtie om weloverwogen beslissingen te maken. Ratio en gevoel: ze vertrouwt beide. Daarmee én met haar brede expertise gaat ze elke uitdaging aan. Hoe complex ook.

Ontmoet Lieke op LinkedIN